Senaste nytt

Aktuellt

God Jul och Gott Nytt År!

Vi vill önska alla kunder och leverantörer en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Årets Nils Holgersson rapport kommer ovanligt sent i år, men är nu klar. Anledningen till att det dröjt är att metoden för beräkning av fjärrvärmepriset har ändrats. Företag har infört nya prismodeller och för att göra dem jämförbara har Nils Holgersson gruppen ändrat beräkningsgången. Olika priskomponenter förtydligas i sin definition så att en inrapportering från olika företag verkligen beskriver priset för uppvärmning av samma hus. Definitionen av huset är fortfarande detsamma, ett mindre flerfamiljehus med en årsförbrukning på 193 MWh. För att man ska ha ett tidigare år att jämföra med för den nya beräkningsgången har samtliga företag som rapporterat in gjort det för både år 2014 och 2015. Därför kan siffrorna skilja sig åt om man går in och jämför olika företags priser över åren. Perstorps Fjärrvärme har inte en prismodell som påverkas av förändringarna i beräkningsmodellen. För den som vill fördjupa sig i metodiken finns här mer information om årets rapportering. 

Här finner ni även länkar till både Nils Holgersson rapporten för Skåne samt till rapporten för hela Sveriges kommuner. I Skåne hittar vi nu Perstorps Fjärrvärme på en 5:e plats. Vi är glada över att vi lever upp till vår ambition om att leverera prisvärd värme.

 

 

 

Publicerat: 2015/12/19