Senaste nytt

Aktuellt

Vad gör vi när pannan står stilla?

I den ena av våra två bränslesilos har det varit hårt slitage på det gjutna golvet och det gör att bränsleinmatningen går trögt. Därför passar vi på nu under uppehållet att lägga ett nytt epoxygolv från Perstorps-företaget Flowcrete.

Inuti pannan har vi den här säsongen fått grova sintringar. Det är avlagringar från bränslet och vi misstänker att det härrör från lassen med så kallad städbark som vi fick in i vintras. Städbark är en biprodukt från sågverken som kan innehålla mindre stenar och det är dessa föroreningar som ger upphov till sintringar. Sand och Vattenbläst (SVB) från Tyringe hjälper oss med rengöringen i pannan och bilar av sintringarna, suger rent elfilter och cyklon samt högtryckstvättar panntuberna. 

Järnforsen, som levererat pannan till oss, är på plats och gör underhållsjobb på transportörer och panna. Transportörerna som hela tiden matar in bränsle slits hårt under eldningssäsongen.

Publicerat: 2016/05/19